Καλωσήρθατε στο Ξενοδοχειο & Εστιατοριο "Ο Χαμενος Μονοκερως"!



   
TripAdvisor 2016 Certificate of Excellence Award


2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
10 Rated by Guests


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2023/2024

Οι περισσότερες επιχειρήσεις του Πηλίου θα λειτουργούν κανονικά φέτος τις Χειμερινές διακοπές και ανυπομονούν να σας καλωσορίσουν.
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου - Δευτέρα 08 Ιανουαρίου

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ 2024

Το Lost Unicorn Hotel θα λειτουργήσει κανοινικα ολη την Θερινη περιοδο
Σάββατο 20 Απριλίου - Τρίτη 29 Οκτωβρίου

ΠΑΣΧΑ 2024

Το Ελληνορθόδοξο Πάσχα πέφτει τον Μάιο και το ξενοδοχείο μας θα είναι ανοιχτα κανονικα με ένα ελαχιστο 3 διανυκτερευσεων για την περιοδο
Παρασκευή 03 Μαΐου – Δευτέρα 06 Μαΐ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΤΑΝΙΕΛ

Οι βροχές ήταν ανελέητες και η πρωτογνωρη ποσοτητα νερου υπερχειλισε κάθε ρέμα, φέρνοντας μαζί του πολλα φερτα, μεγάλους βράχους και σπασμένα δέντρα. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια υπέστησαν ζημιές και το παραθαλάσσιο τοπίο άλλαξε. Ωστόσο, έχουν γίνει επισκευές και ο κεντρικός αξονας του Πηλίου επανασυνδέθηκε με μια νέα γέφυρα μεταξύ Μουρεσι και Κισσού και μια άλλη μεταξύ Καλών Νερών και Κορωπίου. Η μετακινηση γινεται κανονικα και με ασφαλεια. Σε εξέλιξη βρίσκονται επισκευές σε δευτερεύοντες δρόμους και μονοπάτια, με σκοπό την αποκατάσταση της πλήρους υποδομής και του δικτύου καλντεριμιων μέχρι την Άνοιξη.
Η περιοχή και η φυση του Πηλιου είναι το ιδιο ομορφη και ζωντανή όπως και πριν.
Υπάρχει οδική απροσκοπτη πρόσβαση από Βόλο προς Τσαγκαράδα μέσω ολων των κυριων κι εναλλακτικων οδων

  • Πορταριά, Χανιά, Κισσός και Μούρεσι
  • Μακρυράχη, Ανήλιο και Μούρεσι
  • Νεοχώρι
  • Μηλιές



¨Ο Χαμένος Μονοκερως" ειναι ενα μοναδικο και πανεμορφο ξενοδοχειο, που βρισκεται σε ενα Νεοκλασσικο κτιριο του 1890, ακριβως διπλα στην κεντρικη πλατεια ενος απο τα πιο φημισμενα και πιο τουριστικα χωρια της Ελλαδας, την Τσαγκαραδα Πηλιου.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία , το Πήλιο ηταν η Θερινη κατοικια των Ολυμπιων θεων και μια μονο επισκεψη αρκει για να καταλαβει κανεις τους λογους. Ευτυχως, αυτη η ανεπαναληπτη ομορφια του Μαγικου Βουνου ειναι προσβασιμη και σε ολους εμας, τους κοινους θνητους. Η Τσαγκαραδα είναι γνωστή για την πλούσια πολιτιστικη, ιστορικη κια αρχιτεκτονικη κληρονομιά της. Ειναι χτισμενη μεσα σε Πλατανοδασος και Καστανοδασος σε υψομετρο 450μ και ειναι το μακρυτερο σε αποσταση χωριο της Ελλαδας, 7χμ. απο την μια ακρη του στην αλλη κι εχει τεσσερις πλατειες, ( Άγ. Ταξιάρχων, Αγ. Παρασκευής, Άγ. Στέφανου και Αγ. Κυριακής). Ολες οι συνοικιες συνδέονται μεταξυ τους με ένα δίκτυο μονοπάτιων και καλντεριμιων, μερος του ευρυτερου δικτυου μονοπατιων που ενωνει κυριολεκτικα ολα τα χωρια μεταξυ τους, και που προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες για πεζοπορια μεσα στα δαση και την φυση στην ευρυτερη περιοχή. Στην κεντρικη πλατεια, αυτη της Αγιας Παρασκευης θα βρειτε το παλαιότερο και μεγαλύτερο πλάτανι στην Ευρώπη , ενω στο χωριο θα βρειτε και το βαθύτερο φαράγγι στο Πήλιο, ( Θεση Κούτρα ), καθώς και τις καταπληκτικές και διασημες παραλίες του Μυλοποτάμου , της Φακίστρας, της Καραβοστασιάς και της Νταμουχαρης. "Ο Χαμένος Μονοκερως" διαθετει οκτώ διπλα/δικλινα δωμάτια, ολα με μοντερνα μπάνια, στρωματα Cocomat και τα περισσότερα έχουν μπαλκόνι και ψηλά ταβάνια με ανεμιστήρα οροφης ή κλιματισμό. Το ξενοδοχείο εχει επισης ενα δωματιο Βιβλιοθηκη όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα καλο βιβλίο ή να ακούσουν δίσκους βινυλίου, ένα αριστοκρατικό σαλόνι γεμάτο με επιπλα αντίκες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό από το μπαρ, ενα φανταστικο αιθριο, ενα ρομαντικο εστιατοριο κι αιθουσα πρωινου, ενα Roof Garden με ξαπλωστρες, αποκλειστικα για τους ενοικους, ενω διαθέτει και μια γεμάτη καταφυτη βεράντα όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικής ποιότητας ευρωπαϊκή και σύγχρονη ελληνική κουζίνα συνοδευομενα με μια επιλογή από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά,

Μερικες Χαρακτηριστικες Φωτογραφιες

Το ξενοδοχείο και τα αξιοθέατα του Πήλιου

Υπηρεσίες
και Παροχες

Ο Χαμένος Μονοκερως δεν ειναι απλα "ενα ακομη ξενοδοχειο" ουτε και "μια απλη, κοινοτυπη ιδεα". Ειναι η πραγματοποιηση ενος κοινου οραματος που δημιουργηθηκε με παθος και φαντασια απο τους δυο ιδιοκτητες του,την Κλαιρ και τον Χρηστος, που καταφεραν να φτιαξουν μια δικη τους οαση κι ενα μοναδικο, ζεστό και ευπρόσδεκτο περιβάλλον στο οποιο ανυπομονουν να σε καλωσορισουν και να μοιραστουν μαζι σου.

Μοναδικό & Γοητευτικο

Η εφημεριδα Guardian Travel περιγράφει τον Χαμένο Μονοκερο ως «ενα γοητευτικο και ιδιαιτερο ξενώνα στο Πηλιο, που διευθυνεται με αγαπη και επαγγελματισμο απο τους περηφανους ιδιοκτητες του, την Αγγλιδα Clare και τον Ελληνα Χρήστο. Με την φωτια να καιει στο Βικτωριανι τζακι και εξοχα σπιτικά γεύματα αποτελει μια εξαιρετική βάση για ρομαντικες Φθινόπωρινες διακοπες και οσους αγαπουν την πεζοπορια .... "

Μουσικες, Καλλιτεχνικες & Αλλες Εκδηλωσεις

Στον Χαμένο Μονόκερο καθε χρονο διοργανωνουμε κι επιμελουμαστε ένα πλούσιο και ποικίλο καλλιτεχνικο προγραμμα εκδηλωσεων. Οι Μουσικες εκδηλωσεις μας γινονται κυριως μεσα στα πλαισια του θεσμου "Lost In Music" (Με Κλασσικη μουσικη) &" Lost In Jazz" με πολλους διασημους μουσικους απο ολο τον κοσμο. Επισης οργανωνουμε και αρκετες ακομη μεμονωμενες μουσικες βραδιες, διαφορες εκθεσεις φωτογραφιας, θεατρικες και κινηματογραφικες παραστασεις, για τις οποιες μπορειτε να ενημερωνεστε ειτε απο την ιστοσελιδα, ειτε με εγγραφη στο Newletter ειτε μεσω της σελιδας μας στο Facebook. Θα ειναι τιμη μας να σας υποδεχτουμε σε καποια απο αυτες.

Περιπατητικος Τουρισμος, Αθλητικες Δραστηριοτητες Κι Αναψυχη

Το Πήλιο είναι ενα "Βουνο Σχεδον Νησι". Ειναι μια περιοχή που φημίζεται για την εκπληκτική φυσικη ομορφιά της.. Προσφερει αμετρητες ευκαιριες για αξεχαστους περιπάτους και πεζοποριες ολων των επιπεδων ικανοτητας, στα καλοδιατηρημενα και καλα σηματοδοτημενα καλντεριμια και μονοπατια του. Διαθετει φαραγγια, δαση, ακτές, εκπληκτικη πανοραμικη θέα και, ισως εξισου σημαντικα, διαθετει 4 μοναδικες και ξεκαθαρα διαφορετικες εποχες που θα σας μαγεψουν με τις εναλλαγες του τοπιου και των δρασηριοτητων. Καθε χρονο διοργανωνεται ενα Φεστιβαλ Ορεινου και Θαλασσιου Αθλητισμου, ενω καθ' ολη την διαρκεια του ετους υπαρχουν πιστοποιημενοι εξωτερικοι συνεργατες μας με τους οποιους μπορειτε να κανετε Canyoning, Sea Kayak, Τοξοβολια, Flying Fox. Αν παλι θελετε να βγειτε μια απλη οικογενειακη βολτα στο δασος και σας λειπει ενας γλυκος κατοικιδιος σκυλος, μπορουμε να σας δωσουμε τον δικο μας.

Βιβλιοθηκη. Μια Ευκαιρια Για Πραγματικη Αντι "Εικονικης" Ψυχαγωγίας

Οι επισκέπτες μας θα απολαύσουν το δωμάτιο της βιβλιοθήκης. Προσφερει μια τεραστια ποικιλία βιβλίων σε διαφορες γλωσσες κι ενδιαφεροντα, πολλα παρειστικα επιτραπεζια παιχνιδια (ναι, εχουμε και τραπουλες και ταβλι, αν επιμενετε) καθώς και ένα πικάπ με αρκετες μουσικες επιλογες σε Βινυλιο. Αν παλι επιμενετε, ζητηστε να σας δωσουμε τον κωδικο του WiFi η δειτε τηλεοραση....

Δωρεάν Internet Υψηλής Ταχύτητας ( Broadband WiFi )

Δωρεν απεριοριστη προσβάση από όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχειου.

Το Εστιατόριο

Ο Χαμένος Μονοκερος, περα απο τις εξαιρετικες παροχες του σαν ξενοδοχείο διαθέτει κι ένα υπέροχο εστιατόριο το οποιο ειναι ανοιχτο για ολους. Προσφερει ενα μοναδικο ρομαντικο περιβαλλον με τις αναπαυτικες βελουδινες καρέκλες, τους κρυστάλλινους πολυελαίους, το Steinway πιάνο με ουρά και το Βικτοριανό τζάκι. Το μενού συνδυαζει την ευρωπαϊκή με την σύγχρονη ελληνική κουζίνα, εναλλασεται αναλογα με τα υλικα που προσφερει η καθε εποχη και χρησιμοποιει με φαντασια ολα την εξαιρετικη ντοπια παραγωγη, στα ορεκτικα, στις σαλατες, τα κυριως πιατα και τα γλυκα. Εσεις φερτε απλα μαζι σας την ορεξη και την καλη διαθεση.....κι εμεις θα βαλουμε τα αχλάδια μας σε καποια σαλατα, τα ροδάκινα με ανθοτυρο και Βασιλικο, τα σύκα με ψαρονεφρι, τα κάστανα, τα καρυδια, τα άγρια ​​μανιτάρια, το μέλι απο τα οικογενειακα μας μελισσια, τα περιφημα μήλα Ζαγορας σε καποια Tart Tatin και φυσικα το αξεχαστο περιβαλλον και την φιλικη εξυπηρετηση. Σας περιμενουμε

Η Βεραντα

Οι επισκέπτες μας μπορούν απολαύσουν το γεύμα και τα ποτα τους στον ρομαντικη, γεμάτη λουλούδια βεράντα μας με θέα την κεντρικη πλατεια της Τσαγκαραδας, την ομορφη εκκλησια της Αγίας Παρασκευής και να θαυμάσουν τον μεγαλύτερο πλάτανο στην Ευρώπη.

Μοναδικη κι Αξεχαστη Διαμονη Τεσσαρων Εποχων

Το Πήλιο ειναι η επιτομη του τιτλου "Προορισμος Τεσσαρων Εποχων", κι αυτο διοτι ειναι ενα απο αυτα τα μοναδικα μερη που προσφέρει πραγματικα ακριβως αυτο, Τεσσερις μοναδικες Εποχες ενω διαθετει τις αναλογες υποδομες για κάθε μια απο αυτες. Αναμεσα στο σκι και το Snowboarding στο Χιονοδρομικο Κεντρο στα Χανια (40' απο την Τσαγκαραδα) και μεχρι μια "καθαρτηρια" βουτια απο τον βραχο του Μυλοποταμου, (η παραλια μας), μεσολαβουν οι Φθινοπωρινοι ρομαντικοι περιπατοι στο δασος και η εκρηξη χρωματων κι αρωματων της Ανοιξης σε ενα βουνο που ξυπνα καθως λιωνουν τα χιονια. Αυτες οι εποχες εναλλασονται και στις επιλογες του μενού του εστιατορίου μας, καθως παντα προσπαθουμε να χρησιμοποιουμε εποχικά προϊόντα και ντοπια υλικα. Ελατε να δοκιμασετε τις γευσεις μας στην βεραντα του εστιατοριου διπλα στην πλατεια της Αγιας Παρασκευης και τον αρχαιοτερο Πλατανο της χωρας η μεσα στην αιθουσα μας με τους κρυσταλλινους πολυελαιους τις κοκκινες βελουδινες καρεκλες και την ζωντανη μουσικη στο πιανο. Ειτε με ενα καλο βιβλιο διπλα στο Βικτωριανο τζακι, ειτε με ενα ποτο στο Δεντροσπιτο μας, ειτε κάτω από τον έναστρο ουρανό στο Roof Terrace μας αποκλειστικα για τους επισκεπες μας, "Ο Χαμενος Μονοκερως", αποτελει τον ιδανικο προορισμο για κάθε εποχή .
 

Κρατηση Δωματιου

Fill out my online form.

Τα δωματια στον "Χαμένο Μονοκερο" γεμίζουν σχετικα νωρις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες . Σας συνιστούμε να κάνετε την κράτηση σας εκ των προτέρων και οσο το δυνατον νωριτερα. Για να οριστικοποιηθει μία κρατηση ειναι απαραιτητη η πληρωμη μιας προκαταβολής (με καταθεση η με πιστωτικη καρτα δια τηλεφωνου), η οποία θα επιστραφεί στο ακέραιο, εαν κι εφοσον παραστει η αναγκη ακυρώσης, τουλαχιστον 4 εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνια αφιξης σας.

Αφιξη – μετα τις 15.00 - Αναχωρηση – πριν από τις 11.00